Beste mobile bredbånd i november 2024
Vi sammenligner alle mobile bredbånd i Norge. Finn beste og billigste alternativ for mobilt bredbånd i listen under.
Ice 10 GB
-
Full hastighet
-
Ice Dekning
-
Data Rollover
PlussMobil 10 GB
-
Full hastighet
-
Telenor-dekning
-
Data Rollover
Talkmore 10 GB
-
Full hastighet
-
Telenor-dekning
-
Data Rollover
Telia 10 GB
-
Full hastighet
-
Telia Dekning
-
Data Rollover
Saga Mobil 10 GB
-
Full hastighet
-
Telenor-dekning
Telenor S 8 GB
-
Full hastighet
-
Telenor-dekning
-
EU inkludert
Talkmore 20 GB
-
Full hastighet
-
Telenor-dekning
-
Data Rollover
Om mobilt bredbånd
Fiberbredbånd er kanskje raskest, men det har den naturlige begrensningen at det kun er tilgjengelig der man har tilgang til fiber. For mange er det viktig å ha den fleksibiliteten det gir å kunne ha med seg WiFi overalt der man går. Dette kan oppnås med mobilt bredbånd.
I tillegg finnes det, til tross for mye utbygging i de siste årene, også fortsatt steder der man ikke enda har tilgang til fiber. Da kan mobilt bredbånd være løsningen som gjør at du likevel kan nyte skikkelig bredbånd der du bor.
Fordi mobilt bredbånd bruker mobilnettet til overføring av data betyr det at du kan koble deg til ethvert sted der du har tilgang til enten 3G eller 4G. Med andre ord har du WiFi ethvert sted der telefonen din virker.
I denne guiden:
- Om mobilt bredbånd
- Mobilnett i Norge
- Del med hvem du vil med ruter eller miniruter
- Bredbånd der du er. Alltid.
- Installasjon
- Billig mobilt bredbånd for de som trenger lite data
- Mobilt bredbånd med middels data
- Mobilt bredbånd med mye data
- Beste mobile bredbånd for superbrukere
- Priser på Mobilt bredbånd
- Hvilket mobilt bredbånd er best for meg?
Mobilnett i Norge
I Norge finnes det tre forskjellige mobilnett. Disse mobilnettene drives av Telia, Telenor og ICE.net. Hver av disse aktørene har forskjellig dekningsgrad i forskjellige områder, og uansett hvor du kjøper ditt mobile bredbånd vil det være en av disse nettleverandørene tjenesten din vil koble seg til.
Telenor
Telenor, eller Televerket som selskapet het før 1995, var et statseid selskap med monopol på telefoni i Norge. Selskapet, har holdt på med mobiltelefoni i Norge helt siden 1966, og er nå en av verdens største selskaper innen kommunikasjon. Telenor har ypperlig dekning over det aller meste av Norge. Finn ut mer om dekningen til Telenor her.
Telia
Telia, som tidligere var kalt Netcom, var den første konkurrenten til Telenor, Selskapet fikk konsesjon for drift av mobilnett i 1991. I dag har Telia et velutbygd nettverk med god dekning for mobilt internett over det meste av Norge. Finn ut om Telia har god dekning i ditt område her.
ICE.net
Norges tredje mobilnett, ICE.net, ble tidligere drevet av Tele2. Dette er et relativt nytt og moderne nettverk som spesialiserer seg i datatrafikk. Nettverket til ICE.net dekker i dag 94% av den norske befolkningen, og er fortsatt under utvikling. I de områdene der ICE.net sitt nettverk ikke er tilgjengelig har selskapet inngått et partnerskap, slik at kundene får automatisk dekning fra Telia sitt mobile nettverk. Du kan finne ut mer om dekningen til ICE.net her.
Del med hvem du vil med ruter eller miniruter
Du kan bruke mobilt bredbånd ved å montere SIM kortet direkte i PCen eller nettbrettet ditt, eller ved hjelp av ruter. Dersom du bruker en ruter vil det ofte være lettere å koble til mange enheter, og du vil ha muligheter for lengre rekkevidde. I noen tilfeller kan du trenge å utvide denne rekkevidden med spesielle antenner der dette er nødvendig for å få dekning.
Med en ruter eller en miniruter kan du enkelt og greit dele internett-tilkoblingen og datamengden din med alle de andre hjemme, i bilen eller på hytta. Ruteren din lager en WiFi sone slik at hvem som helst som du ønsker å dele nettverket ditt med enkelt og greit kan koble seg til på samme måte som de kobler seg til vanlig WiFi hjemme eller på jobben.
En router kan vanligvis kobles til strømforsyningen i både bil og båt, men dersom du er enda mer ute på farta kan du få deg en såkalt miniruter. Dette er en batteridrevet router som du kan ta med deg i lomma, slik at du blir din egen vandrende WiFi sone hvor enn du går.
En miniruter har som regel mindre rekkevidde, og du kan ofte ikke koble til like mange brukere på en miniruter som du kan på en vanlig ruter. Fordelen med en miniruter ar at den er så liten og praktisk at du kan ha den med deg i lomma.
Bredbånd der du er. Alltid.
Mobilt bredbånd er tilgjengelig på alle steder med tilgang til 3G eller 4G mobilnett, så med andre ord nesten overalt i Norge. Dette gjør mobilt bredbånd til den typen bredbånd som er absolutt mest fleksibel når det gjelder bruksområdene. Folk bruker mobilt internett på hytta, i båten, i bilen, eller når de tar kontoret med seg på cafe.
Av de som bruker mobilt bredbånd har mange allerede installert fiberbredbånd hjemme, men trenger en pålitelig løsning for å kunne koble seg til internett på PCen og andre enheter når de er ute og farter, uten å trenge å ty til usikre WiFi nettverk. Andre bruker mobilt bredbånd fordi de ikke har tilgang til fiber eller DSL der de bor, eller fordi de bare er midlertidige beboere, og derfor ikke vil ta jobben med å installere annet internett.
Uansett hvilken gruppe du hører til vil du finne ut at mobilt bredbånd faktisk er helt på høyde med andre typer bredbånd når det gjelder kvalitet, og er derfor allerede en populær løsning enten du trenger internett hjemme, i bilen, i båten, på hytta, eller kanskje på jobb.
Installasjon
Dersom du bestiller fiberbredbånd for første gang vil det i mange tilfeller ikke være en linje installert helt inn til huset ditt. Dette betyr at du må få lagt inn fysiske kabler for å
Mobilt bredbånd er lett å installere. Dersom du kan koble til en mobiltelefon greier du helt sikkert også å koble til mobilt bredbånd. I mange tilfeller, dersom du bestiller en router, vil du få tilsendt en router med et SIM kort som allerede er klart for bruk.
Det finnes mer enn seksti forskjellige tilbud å velge mellom for mobilt bredbånd i Norge. Dette betyr at man skal lete lenge for å vite hvilket som er norges beste mobile bredbånd når det gjelder kvaliteten på tjenesten, eller rett og slett bare billig mobilt bredbånd.
Hvilken løsning for mobilt internett som er best for deg kommer naturligvis an på bruksmønsteret ditt. Vi har derfor delt de forskjellige pakkene for mobilt bredbånd inn i fire kategorier som inkluderer
- Billige mobile bredbånd med lite data
- Mobile bredbånd med middels data
- mobile bredbånd med mye data
- De beste mobile bredbånd for superbrukere.
Les mer om: økt hastighet på mobilt bredbånd
Billig mobilt bredbånd for de som trenger lite data
For mange er mobilt bredbånd ikke den primære tilkoblingen til internett, men heller en løsning som man bruker dersom uhellet skulle være ute og den primære forbindelsen ikke virker. Det kan også for mange være noe man for eksempel bruker når man har fri og er på hytta, i båten eller i bilen.
I mange av disse tilfellene er det ikke så mye data man egentlig trenger. Kanskje man må innom for å sjekke e-posten fra jobben, eller kanskje man bestemmer seg for å kose seg med å strømme en film utpå kvelden. I slike tilfeller er det sjelden man trenger mer enn rundt 49 GB med data. Vi regner derfor mobilt bredbånd med lite data som de avtalene mellom 10 og 49 GB.
Innen denne kategorien mobile bredbånd med lite data er de Telio som tilbyr billigst mobilt bredbånd med sitt 10 GB abonnement, mens Happybytes sitt 20 GB abonnement generelt regnes som det beste alternativet for mobilt internett innen denne kategorien.
Mobilt bredbånd med middels data
Mobilt bredbånd abonnement med middels mengde data regnes for å inkludere mellom 50 GB og 99 GB med data per måned. Da har man egentlig nok til nærmest ubegrenset surfing for alle som er tilkoblet, i tillegg til at man fortsatt har nok data til overs til litt strømming av film eller gaming.
TalkMore med sitt «Mobilt Bredbånd 50 GB» abonnement regnes for å være det beste abonnementet for mobilt internett i denne kategorien. Dette er også det billigste mobilt bredbånd alternativet’
Mobilt bredbånd med mye data
For de som trenger mye data er Talkmore også et populært valg. Når vi snakker om mye data menes det mellom 100 GB og 199 GB. Denne mengden data er så stor at den kan sammenlignes med en vanlig kabeltilkobling. Med denne tilkoblingen trenger man ikke tenke på hvor mye man bruker nettet Så lenge man holder seg under rundt 20-30 HD filmer i måneden.
Samtidig er dette en tilkobling som koster relativt lite Release er den leverandøren som gir deg Norges billigste bredbånd med sin 100 GB datapakke.
Dersom du er ute etter mer enn bare billig pris er det Talkmore sitt 100 GB abonnement som regnes som det generelt beste valget alt tatt i betraktning. Talkmore bruker det allerede etablerte nettet til Telenor for sine forbindelser slik at du ikke trenger å bekymre deg for om du får god nok dekning og skikkelig hastighet.
Beste mobile bredbånd for superbrukere
Superbrukere er de mest krevende kundene. For superbrukere av mobilt internett er det viktig å kunne ha både høy hastighet og stabil tilgang til nettet. I tillegg kjennetegnes superbrukere av at de bruker en stor mengde data hver måned, ofte mer enn 200 GB. Dette er såpass mye at det er nok for mer eller mindre ubegrenset bruk for de fleste familier og de fleste aktiviteter.
Dersom du er ute etter billig mobilt bredbånd for superbrukere anbefales Telia sitt 250 GB abonnement. Med så mye data kommer du til å slite med å bruke det opp nesten uansett hvor hardt du prøver. Dette er derfor også et godt abonnement dersom du trenger mye data over mobilt internett for eksempel i jobbsammenheng.
Det beste abonnementet for superbrukere er sannsynligvis 200 GB Mobilt Bredbånd fra Scoopr Mobil. Her får de fleste alt de trenger når det gjelder datamengden. Fordelen med dette abonnementet er at du bruker Telenor sitt mobilnett, slik at du har dekning for mobildata enten i 4G eller 3G nesten overalt i hele hele Norge.
Priser på Mobilt bredbånd
Med så mange tilbud og så mye konkurranse kan det virke som prisen på mobilt bredbånd varierer en hel del, men dersom man ser på de forskjellige kategoriene ovenfor hver for seg ser man at forskjellene likevel ikke er så store innenfor hver kategori.
Tendensene vi ser i markedet er at priser på mobilt bredbånd med lite data, altså de mest populære pakkene som ligger mellom 10 GB og 49 GB oftest ligger på mellom 230 og 250 kroner i pris. Når det gjelder prisene på mobilt bredbånd med middels data, altså et forbruk på mellom 50 GB og 99 GB per måned, så ligger disse ofte på mellom 450 og 500 kroner.
Dersom du er storforbruker av mobilt internett og trenger mobilt bredbånd med mye data, altså pakker som gir deg mellom 100 GB og 199 GB med data per måned, så ligger prisene på mellom 550 og 700 kroner per måned. Superbrukere, som bruker mer enn 200 GB per måned må ofte ut med omkring 800 og i noen tilfeller så mye som 1900 kroner for abonnementene sine.
Hvilket mobilt bredbånd er best for meg?
Hvilket mobilt bredbånd som er best akkurat for deg kan variere litt blant annet på bakgrunn av bruksmønsteret ditt, hvor du bruker mobilt internett, hvor avhengig du er av å ha tilgang til god kundestøtte. Heldigvis trenger du i dag ikke finne ut av alt dette selv.
For kundene våre sparer tjenesten tid, samtidig som de i mange tilfeller får tilgang til både bedre og billigere mobilt bredbånd enn det de ville funnet selv.
Ofte stilte spørsmål
Hva er mobilt bredbånd?
Mobilt bredbånd er mobilt internett som leveres via mobilnettet. Dette betyr dermed at data overføres ved hjelp av det samme 4G eller 3G-nettverket som brukes for smarttelefoner.
Er mobilt bredbånd uten bindingstid?
En av de tingene som gjør mobilt bredbånd populært er at det går an å få mobilt bredbånd uten binding, og uten månedsavgift. Man betaler kun for data man benytter.
Hvor raskt er mobilt bredbånd?
Mobilt bredbånd kan absolutt gi deg den hastigheten du trenger to det meste du har å gjøre. I teorien kan 4G nettet gi deg en hastighet på opptil 2 Gbps, men realiteten for de fleste er hastigheter på rundt 100 Mbps. Dette er mer enn raskt nok for at både du og flere andre kan strømme film og surfe på nettet uten problemer.
Trenger jeg en ruter for mobilt bredbånd?
Du kan få mobilt bredbånd rett inn på nettbrettet ditt uten å bruke ruter. Mange velger likevel å bruke en ruter slik at tilkoblingen lettere kan deles av flere brukere, og slik at du lettere kan bruke flere forskjellige enheter, slik som for eksempel laptopen din ved hjelp av det lokale WiFi nettverket fra ruteren din. En ruter vil også om regel også gi deg en sterkere og mer stabil tilkobling.
Hva er forskjellen på en ruter og en miniruter?
Rutere og minirutere har samme jobben, nemlig å effektivt dele nettverksforbindelsen din med mange enheter på en gang ved hjelp av et WiFi-nettverk. Hovedforskjellene ligger ofte i størrelsen og hvor kraftige ruterne er.
En miniruter er ofte mindre kraftig, og har som oftest kapasitet for færre tilkoblinger. Til gjengjeld er en miniruter liten, og batteridrevet, slik at du kan ta den med deg hvor du vil. For eksempel på hytta, eller i bilen. En vanlig ruter er derimot større, kraftigere, har mer kapasitet, men er laget for å sitte i boligen eller på kontoret ditt.
Er det vanskelig å installere mobilt bredbånd?
Mobilt bredbånd er veldig lett å installere. Dersom du bestiller en ruter eller en miniruter kommer vanligvis disse med et SIM kort som allerede er klargjort. I de aller fleste tilfeller er alt du trenger å gjøre å skru på ruteren og sette i gang med å surfe på nettet.
Hvem bruker mobilt bredbånd?
Mobilt bredbånd brukes av mange forskjellige grunner. Noen velger denne typen bredbånd fordi de ikke har tilgang til andre typer bredbånd. Andre ønsker ikke å betale for installasjon av og binde seg til en fiberavtale. Andre igjen trenger tilgang til internett på jobben eller i fritida, og det kan da være praktisk å ta med seg ruteren i lomma.